Tapping Children and Doctors

At my latest visit in Bukavu I held two workshops in TFT – tapping on the same hill overlooking Lake Kivu: one at the psychiatric hospital Sosame and the other one hour walk higher up at ASO – Association de Soutiene de l´opprime´ – (Association to Support the Oppressed). ASO use participatory theater,  music and dance in their work with street children. I did the workshops together with my collegue Germando, who is a musician, nurse and employed at the organisation called BVES who rehabilitate former child soldiers and street children. Two very different groups, but the tapping tool works for both.

aso-skylt

barn-aso-2

barn-aso

aso-dans

aso-grupp

dr-eric-o-germando

My collegue Germando and Doctor Eric Kwakya at the Sosame Psychiatric Hospital in Bukavu, DRC. Doctor Eric started using the tapping for a patient the same morning we had the training.

sosame-knack-2

sosame-knack

In Rwanda my collegue Robert Ntabwoba and myself  had tapping sessions with two groups of children. One of them a group of children of rape. Children learn the tapping very fast and easily. “It is relaxing and helps when you have those heavy thoughts” said one of the boys, living with his mother not knowing who the father is except that he was “a bad person”.

barn-isano-2

barn-isano

barn-rukoma

rukoma-barn

rukoma-bran-skratt

2 Replies to “Tapping Children and Doctors”

  1. Hej Gunilla, jag blir så oerhört berörd att få läsa att ditt och andras arbete gör skillnad. Jag tycker du är fantastisk som har valt att ge din energi/liv åt att resa runt och möta så mycket sorg och glädje. På något vis vill även jag kunna ge min del av det hela. Tack att vi får ta del av ditt arbete nanne

  2. Bästa Gunilla…oj,oj vilken lycka och styrka Du har. Hos Dej finns en framruta hela tiden och bakrutan är helt borta. Min önskan är att mina energier når Dej på allra högsta nivå samt att jag fick stå vid Din sida. De goaste “vårkramar med vitsippeinramning från Birgitta Lank..mitt i mångfalden!!

Comments are closed.